Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Defterdarlığımıza Bağlı Bolu Vergi Dairesi Müdürlüğü ve Gerede Vergi Dairesi Müdürlüğünde Fiziki POS Cihazı ile Vergi Tahsilatına Başlanmıştır.

Saygıdeğer Mükelleflerimizin Dikkatine;
26.09.2022 tarihinden itibaren Bolu Vergi Dairesinde, Ziraat Bankası kredi kartı, Ziraat Bankası bankamatik kartı ve yabancı banka kredi kartları ile 2 veznede fiziksel pos cihazları ile vergi tahsilatına başlanılmıştır. 29.09.2022 tarihinden itibaren Gerede Vergi Dairesinde, Ziraat Bankası kredi kartı, Ziraat Bankası bankamatik kartı ve yabancı banka kredi kartları ile 1 veznede fiziksel pos cihazları ile vergi tahsilatına başlanılmıştır.

1) 213 sayılı Vergi Usul Kanunu kapsamındaki gelir vergisi, kurumlar vergisi, gelir geçici vergi, kurum geçici vergi, gelir stopajı ve KDV vergileri için Ziraat Bankası kredi kartı ile tahakkuk bazlı 200 bin TL’ye kadar, Ziraat Bankası bankamatik kartı ve yabancı ülke kredi kartları ile limitsiz olarak vergi borçları tahsil edilmektedir. Özel tüketim vergisi borcu Ziraat Bankası kredi kartı ile tahsil edilmemekte olup, Ziraat Bankası bankamatik kartı ve yabancı ülke kredi kartları ile limitsiz olarak tahsil edilmektedir.

2) Vergi Usul Kanunu kapsamındaki usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezaları ile vergi ziyaı cezaları Ziraat Bankası kredi kartı, Ziraat Bankası bankamatik kartı ve yabancı ülke banka kredi kartları ile limitsiz olarak tahsil edilmektedir.

3) İdari para cezaları, trafik para cezaları ve adli para cezaları ve harçlar Ziraat Bankası kredi kartı, ziraat bankası bankamatik kartı ve yabancı ülke banka kredi kartları ile limitsiz olarak tahsil edilmektedir.

4) Gecikme faizi, gecikme zammı ve tecil faizi gibi faizler ile Yüksek Öğrenim Katkı Kredisi, turizm yatırım katkı payı gibi özel tahakkuklar anılan yöntemle ödenememektedir.

5) Yurt içindeki diğer bankalara ait banka kredi kartları ile vergi tahsilatı işlemi Gelir İdaresi Başkanlığının yapacağı protokollerle önümüzdeki dönemlerde aynı pos cihazı üzerinden yapılabilecektir.
Mükelleflerimize önemle duyurulur.


Hasan ÇELİK
Defterdar